Gezond  jeZelf zijn.         

 

Familie opstellingen in een groter perspectief.

Familie opstellingen stelt ons in staat om op een objectieve manier naar onszelf te kijken, onze eigen issues te ontdekken en deze ook op te lossen.

Wat familie opstellingen zo waardevol in deze is dat zij naar het gehele familie systeem kijkt, zelfs naar de dingen die verborgen zijn. Bovendien is het zo dat onze familie een belangrijkere rol heeft dan men zou denken.

Families incarneren vaak vele malen tegelijkertijd en spelen verschillende rollen waarbij leden van de ene sekse naar de andere gaan en hun rollen vaak omkeren. Onze familie is samengesteld om ons gezamenlijk collectieve karma uit te werken en deze kwesties komen teneinde wanneer alle issues zijn uitgewerkt.

Als zielen maken we onze primaire contracten waarin staat aan welke issues we willen werken gebaseerd op prioriteit van onze issues waar we in ons leven aan willen werken met de mensen die het langst bij ons zullen zijn gedurende onze vormingsjaren, dit zijn meestal onze ouders, broers en zussen.

Als we in ons volwassen leven onze eigen weg gaan omdat onze familie leden niet zoals wij denken, ze zitten niet op dezelfde golflengte, ze begrijpen ons niet en al die andere negatieve dingen die we over ze zeggen. En dit alles kan waar zijn maar de grootste test voor wat ascentie betreft is als we alles wat we op ons pad geleerd hebben en het kunnen toepassen op de situatie in onze eigen familie.

Hier vinden we ook de waarheid over hoeveel we daadwerkelijk veranderd zijn (bij onze primaire contract houders). Zij zijn de beste en meest eerlijke spiegel die weergeeft waar we daadwerkelijk gegroeid zijn. Dus we kunnen onszelf niet voor de gek houden. Zij geven ook aan waar nog aan gewerkt kan worden.

Zo kunnen we bv heel boos zijn op onze ouders en onder deze boosheid zit die aangeeft dat je naar iets anders verlangt, daarom zijn we boos. Met dit nieuwe bewustzijn kunnen we terug gaan en zeggen wat we verlangen. Dat is het mooie want als we beter met onze familie overweg kunnen dan voelen we ons ook beter van binnen, meer gegrond en completer. Er kunnen veel zaken geheeld worden waardoor ons leven meer vervulling krijgt.

Hoe weten we wanneer we verder kunnen maw wanneer heb je een issue opgelost ?
We kunnen soms denken b.v. ik was er om mijn broer een betere weg te laten zien. Nee, dat is het niet. Als we kunnen kijken naar de gebeurtenissen met onze familie lid/leden die ons kwaad gemaakt hebben en daarin het cadeau gevonden hebben, maw datgene wat we wilde leren of ervaren. We beseffen dan wat we onszelf aandoet door hetgeen wat de ander ons 'aandoet' maar wat we niet herkend hebt in onszelf. Als we dat herkennen en kunnen zien wat we onszelf hebben aangedaan.

Als bv je broer iedere keer tegen je liegt en jij kunt zien dat je jezelf (innerlijk kind) verraad en dit erkent dan hoef je niet meer boos te zijn tegen je broer. Je kunt dan tegen hem zeggen: dat deed zeer maar dank je dat je me dit hebt laten zien; op een andere manier had ik dit niet begrepen. Op deze manier ontsla je hem van de schuld en kun je een vredige relatie met hem hebben. Hij had ook een contract waarin stond dat hij deze zware rol een aantal jaar zou 'spelen' en heeft dit ook gedaan, jij heb het nu begrepen, dank je wel broer, we kunnen nu verder gaan. Nu weet je dat het issue klaar is en de lading eraf is. Je begrijpt het en wordt niet meer getriggered.

We kunnen onszelf hierin ook voor de gek houden en denken dat het opgelost is.
Dit merken we doordat we nog niet op dezelfde golflengte zitten of als we vinden dat de ander 'het nog niet wil begrijpen'.